De omgeving

De omgeving

Het Sauerland, een gebied met een zeer afwisselend landschap dat voor het grootste gedeelte bestaat uit middelgebergte met toppen tot ruim 840 meter en daartussen diepe dalen. Uitgestrekte bossen, grazige weiden, glasheldere beken en rivieren, uitnodigende stuwmeren, het Sauerland heeft het allemaal. En naast deze prachtige natuur valt er ook veel te beleven op cultureel gebied in de pittoreske dorpjes, de bedrijvige stadjes, de majestueuze kastelen en geheimzinnige ruïnes. De rijke historie van het Sauerland komt goed tot uitdrukking in de getuigen van het industriële verleden, de oude mijnen waarin sinds de middeleeuwen allerhande metalen gewonnen werden. Welkom bij Landhotel Zur Schmitte, welkom in het Sauerland!

Meer over Schmallenberg vind je hier!

Tip: Download de Sauerland App!
Op Apple of op Android.

Sport in het Sauerland

Onze prachtige sportomgeving

Van motorsport, tot winter tot watersport, tot golf tot Nordickwalking. U hoeft niet stil te zitten bij ons. Voor een actieve vakantie is er genoeg te beleven in het Sauerland.

sporten

wintersport

Wintersport

Ons hotel ligt te midden van het wintersportgebied, Winterberg, Willingen en Hunau deze op zelfs 5 minuten van het hotel af. U kunt hier met uw gezin heerlijk genieten in de sneeuw. Ook zijn er diverse verlichte avond pistes.
Meer informatie over de wintersport


Watersport

In de omgeving liggen diverse meren, hier kunt u terrecht voor een boottochtje maar ook voor een waterfiets of om te zeilen. Er is zelfs de mogelijkheid tot waterskieen en wakeboarden op 15 minuten afstand van het hotel.

watersport